úterý 8. října 2013

Jedeme za kyslíkem!


Na začátku listopadu startuje v Praze projekt Tour za kyslíkem, který je podpořen z programu Think Big. Ptáte-li se, čím je tak zajímavý, vězte, že toho není málo. Toto hudební turné je totiž charitativní a „za kysílem“ se nejmenuje náhodou; cílem je vybrat peníze na zakoupení kyslíkového přístroje – oxygenerátoru – pro malou holčičku Rozálku Vaňákovou. Ta trpí velmi vzácným onemocněním, tetrazomií 48. chromozomu XXXX, kvůli kterému se zatím v životě hodně trápí. A to chceme změnit!
„Nikdy nebude mluvit,“ říkali lékaři. Mluví.
„Nikdy nebude chodit.“ Chodí.
            Kyslíkový přístroj jí pomáhá v jejím rozvoji, díky němu se lépe učí hýbat, udržovat rovnováhu, či lépe mluvit. Jenže léčba je drahá a nedostupná, tyto přístroje se u nás skoro nevyskytují. Rozálka ho navíc potřebuje speciálně upravený pro děti.
            Dvě mladé kapely Snow Job a Kidney fat spolu se svojí manažerkou a Rozálčinou sestrou Káč proto vyrazí celkem do osmi měst v Čechách, na Moravě, na Slovensku a v Rakousku a během klubových koncertů či buskingu (pouliční umění) se pokusí vybrat dostatek peněz na oxygenerátor. Přístroj však nebude jen pro Rozálku, budou ho moci využívat všechny všechny děti, kterým tato léčba pomůže!

            Mottem projektu je „11 dní, 9 měst, 3 státy, 2 kapely, (ne)1 lepší dětský život“ a od 1. do 11. Listopadu se ho pokusí naplnit nejen organizátoři a účinkující, ale i všichni návštěvníci, které tímto zveme na koncerty. Města a data vystoupení budou v nejbližší době přibývat na www.facebook.com/tourzakyslikem.

Partnerem Tour za kyslíkem 2013 je Porsche Praha - Smíchov

Žádné komentáře:

Okomentovat